Almtuna (Moracupen)

Referat: ESK T98 - Almtuna (Moracupen)

ESK kom tyvärr inte upp i samma standard som i övriga matcher i Moracupen, när det var dags för match om tredjepris mot ett revanschsuget Almtuna. Slutsiffrorna
rann iväg till 6-1 till Almtunas fördel.

Det var dock i matchens sista sex minuter som Almtuna avgjorde. Fram till dess var ställningen nämligen bara 2-1 till Almtuna och ESK hade haft flera mycket bra chanser till kvittering. Dessutom klarade ESK ett underläge i spel 3 mot 5 i nästan två hela minuter i början av andra perioden utan att Almtuna, som då toppade laget, inte fick in något mål.

Men med hela fyra mål på matchens sex sista minuter skrevs alltså slutsifforna till 6-1. Almtuna vann skotten i andra perioden med hela 23-6 (!).

Almtuna var bättre än ESK i den här matchen och att dom vann både matchen och tredjepriset i cupen kanske inte var helt orättvist. Kul ändå att vi kan störa vår lokala "storebror" på det sätt vi gjort under den här cupen (ryktet säger att det var Almtunas absolut bästa laguppställning i den här cupen)!

Besvikelsen var naturligtvis stor hos ESK efter matchen. Som alltid i cupsammanhang är det alltid roligare att vinna sista matchen. Men upp med mungiporna killar ocjh tjejer - ni har gjort en kanoncup som överträffat alla förväntningar!

NI HAR VUNNIT EN FJÄRDEPLATS (inte förlorat en tredjeplats...)!!!

ESK-Almtuna 1-6 (1-2, 0-4) Skott: 32-15 (9-9,23-6)

Målvakt, ESK: Pontus Hagman 81%